Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kaip teisingai apibrėžti darbo trukmę socialinių dirbtuvių darbo sutartyse ir kokio tipo darbo sutartį geriausiai sudaryti su darbuotojais

Siūlome sudarant projektinio darbo sutartį numatyti terminą 30 (40) mėnesiai, arba iki Projekte numatytos veiklos „socialinių įgūdžių ugdymas, palaikymas ir (ar) atkūrimas socialinėse dirbtuvėse” termino pabaigos.

Jeigu socialinių dirbtuvių (toliau – SD) darbo sutartyse bus numatytas terminas iki projekto pabaigos, suėjus SD veiklos terminui (30 mėn. Sostinės reg., 40 mėn. Vakarų ir Vidurio Lietuvos regionui), toliau negalėsime kompensuoti DU išlaidų. SD veikla yra trumpesnė, jos biudžetas buvo paskaičiuotas konkrečiai trukmei, todėl idealiu atveju darbuotojai ir turėtų būti priimti tik tokiai trukmei, kokia buvo numatyta SD veikloje. Jeigu darbuotojo sutartis bus ilgesnė, darbdavys prisiima riziką dėl tolimesnio DU apmokėjimo.

Rekomenduojame partneriams įsivertinti ar jie pasirengę prisiimti riziką, ką toliau darys, kai sueis 30 ar 40 mėn. ir SD veikla turės būti baigta.

Dėl terminuotų sutarčių, nedraudžiame darbinti pagal terminuotas sutartis, tačiau pagal Darbo kodeksą maksimalus terminuotos darbo sutarties terminas, taip pat paeiliui einančių terminuotų darbo sutarčių, kurios yra sudarytos su tuo pačiu darbuotoju tai pačiai darbo funkcijai atlikti, bendra maksimali trukmė yra dveji metai. SD veikla bus ilgesnė nei du metai (min 2,5 m.). Pagal Darbo kodeksą, jeigu nustatytas ar pratęstas terminuotos darbo sutarties terminas yra ilgesnis kaip dveji metai, tokia sutartis laikoma neterminuota. Todėl tinkamesnė būtų projektinio darbo sutartis. Primename, kad projektinio darbo sutartyje turi būti numatytas siekiamas rezultatas, pvz., Socialinių dirbtuvių veiklos įgyvendinimas.