Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Telšių regiono ekspertė Živilė Jurgutienė. Živilė turi šviesius plaukus, dėvi tamsią palaidinę.

Eksperto diena

Telšių regiono ekspertė Živilė Jurgutienė dalinasi pasakojimu apie savo darbo dieną.

Pačiu gražiausiu metų laiku, bundant gamtai, startavo naujasis projekto etapas, o su juo ir noras su kolegomis susitikti gyvai, aptarti kylančius klausimus, pasidžiaugti tuo, kas jau sukurta ir kas dar planuojama.

Pirmasis šiandienos vizitas buvo Rietavo savivaldybėje, mažiausioje Telšių regione, tačiau paslaugų gausa nenusileidžiančioje didesnėms Telšių regiono savivaldybėms.

Nuotraukoje yra balta bažnyčia, o nuotraukos priekyje, ant žolės, yra padėtos raidės #RĖITAVS770.

Pirmiausia aplankiau metų pradžioje duris atvėrusius grupinio gyvenimo namus, kurių gyventojai – asmenys su intelekto ir (ar) psichosocialine negalia. Kiek džiaugsmo sukėlė ši viešnagė! Svečius gyventojai labai mėgsta. GGN jie šifruoja kaip Gera Gyventi Namuose. Buvau priimta su šypsenomis ir noru papasakoti apie gyvenimą naujuose namuose, parodyti savo gyvenamuosius kambarius. Gyventojai vienas per kitą gyrėsi ką veikia, kaip leidžia laiką ir džiaugėsi, kad gyvena savo namuose. Visi choru atsakė „taip“ į klausimą, ar norėtų lankyti socialines dirbtuves. Tai dar viena artimiausiu laiku Rietave startuosianti projekto veikla.

Virtuvėje prie stalo sėdi trys žmonės. Fone matosi virtuvės stalviršis ir spintelės. Vienas žmogus stovi prie stalviršio

Antrasis susitikimas vyko sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Rietavo viltis”, kur apžiūrėjome būsimų socialinių dirbtuvių patalpas, vadovė Angelė Arienė papasakojo apie planuojamas veiklas: audimą, siuvimą, siuvinėjimą, vilnos vėlimą, cukatų gaminimą, graviravimo paslaugas.

Daugiau informacijos apie sutrikusio intelekto žmonių globos bendriją „Rietavo viltis“ galite rasti bendrijos Facebook paskyroje –> https://www.facebook.com/Rietavo.viltis

Sode yra kelios lysvės, Prie lysvių stovi keturi žmonės ir mojuoja į kamerą.

Po pietų dalyvavau susitikime prie apskrito stalo su Rietavo savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolita Alseikiene. Aptarti einamieji klausimai dėl grupinio gyvenimo namų ir socialinių dirbtuvių veiklos, o taip pat ir atvejo vadybos modelio taikymo. Jau visai netrukus veiklą pradės atvejo vadybininkas, kuris sieks, kad pagalba asmenims su intelekto ir (ar) psichosocialine negalia būtų dar prieinamesnė. Laiku ir tinkamai suteikta pagalba stiprina asmenų savarankiškumo įgūdžius bei padeda jiems tapti pilnaverte bendruomenės dalimi.

Nuotraukoje yra 10 žmonių. Visi sustoję prieš kamerą.

Netrukus Rietavo savivaldybėje veiklą pradės atvejo vadybininkas ir socialinės dirbtuvės. Džiugu, kad projekto ir savivaldybių bendradarbiavimo dėka reikalingos paslaugos įgauna realią formą ir netrukus pasieks asmenis, kuriems tokios paslaugos yra svarbios ir reikalingos.