Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Naujienos

Alytaus, Panevėžio ir Utenos regionų tinklaveikos specialistė Tamara Gaivoronskaja
Naujienos

Tinklaveikos specialisto diena

#TinklaveikosSpecialistoDiena

„Kurkime šiandien tai, kuo džiaugsimės rytoj“.
(Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungos socialinės dirbtuvės „Kurk, Gamink, Dirbk“)

Alytaus, Panevėžio ir Utenos regionų tinklaveikos specialistė Tamara Gaivoronskaja dalinasi pasakojimu apie savo darbo dieną.

„Šiandien buvo viena iš tų dienų, kai dar kartą įsitikinau, koks svarbus ir prasmingas yra mano darbas.
Rytą pradėjau su dokumentais, atsakydama į gautus laiškus, konsultuojant partnerius telefonu ir spręsdama įvairias kasdienes užduotis. Kiek vėliau, išsiruošiau į Zarasus, kur vyko socialinių dirbtuvių „Kurk, Gamink, Dirbk“ pristatymas visuomenei”.

Plačiau»
Socialinių dirbtuvių atidarymo Alytaus miesto savivaldybėje dalyviai.
Naujienos

Darbai įsibėgėja

Norime pasidalinti gegužės mėnesį įvykusių grupinio gyvenimo namų, socialinių dirbtuvių atidarymo akimirkomis. Išsamesnę informaciją apie kiekvieną atidarymą rasite ant nuotraukų.

Plačiau»
Naujienos

Teisė turėti Teisių

Nepaisant įsipareigojimų konvencijai, net  400 tūkstančių žmonių su intelekto negalia visoje Europoje tokios teisės neturėjo dėl jiems nustatytos globos, dalinai ar visiškai apriboto veiksnumo:

Visos balsavimo teisės žmonėms su intelekto negalia užtikrinamos 15 Europos sąjungos šalių: Airijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Nyderlanduose, Italijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Latvijoje, Ispanijoje, Slovakijoje, Liuksemburge, Graikijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje.

8 Europos sąjungos šalys, tarp kurių yra ir Lietuva, suteikia ribotas balsavimo teises žmonėms su intelekto negalia: Belgija, Vengrija, Lietuva, Portugalija, Danija, Rumunija, Čekija, Malta.

4 šalys balsavimo teisės žmonėms su intelekto negalia nesuteikia visai: Estija, Bulgarija, Lenkija, Kipras.

Plačiau»
Nuotraukoje vaizduojami DuoDay dalyviai Sandra ir Tadas bei Vilniaus ir Šiaulių regionų ekspertės.
Naujienos

DuoDay duetai – laikas abipusiam pažinimui ir patirčiai

Pažadus reikia tesėti, tad aprimus DuoDay savaitei dalinamės dar dviem nuostabiais duetais iš Vilniaus ir Šiaulių regionų.
Gegužės 27 d. su Šiaulių regiono projekto ekspertės Eglės Jurkutės darbu susipažino Všį „Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuro“ lankytojas Tadas.
Gegužės 30 d. DuoDay veiksmas persikėlė į Vilnių. Ten Vilniaus regiono ekspertė Kristina Maciūtė-Stukanė dieną praleido su VšĮ „SOPA“ veiklų dalyve Sandra.

Plačiau»