„Pirmo blyno“ darbuotoja Aneta: dirbu visada su šypsena
Restoranas „Pirmas blynas“ užsiima išskirtine socialine veikla – restorano padavėjais, virtuvės šefo padėjėjais, skanėstų pakuotojais dirba žmonės su negalia. Šios idėjos sumanytojas ir savininkas olandas Timas van Wijkas sako, kad svarbiausia – darbą pritaikyti žmogui, tuomet negalia neturi reikšmės.
Socialinius mokslus baigęs Timas van Wijkas sakosi prieš atvažiuodamas į Lietuvą dirbęs mentoriumi kepykloje, kurioje buvo 20 darbuotojų, turinčių negalią. Viena jo užduočių – mokyti darbuotojus dirbti savarankiškai, maloniai bendrauti su klientais.
Restoranas „Pirmas blynas“ nori parodyti visuomenei, kad kiekvienas gali būti visavertis visuomenės narys, dirbti ir prisidėti prie visuomenės gerovės.
Viena iš jo darbuotojų – pakavimo specialistė Aneta – pasakoja apie savo kasdienybę. Ji „Pirmo blyno“ komandos dalimi yra jau beveik metus.
„Ateidama čia, jau pažinojau keletą „Pirmo blyno“ darbuotojų, tačiau laikui bėgant susipažinau su visais ir netgi radau gerų draugų. Draugai sako, kad aš visada gerai nusiteikusi. Kai ateina lankytojai, visuomet jiems palinkiu geros dienos ir jie besišypsodami man palinki to paties“, – šypsosi Aneta.
Būdama draugų ar kolegų apsuptyje ji mėgsta daug kalbėti ir juokauti, o tai jos kolegas priverčia taip pat nusišypsoti ir juoktis kartu: „Kartais tai trukdo susikaupti ir atlikti darbus, tačiau juk svarbiausia gera nuotaika, ar ne?“
„Man labai svarbu padėti kitam komandos nariui, net jei tai būtų ir mano vadovas. Dėl to kiekvieną dieną pasiteirauju: „Timai, kaip galėčiau padėti?“. Į šį klausimą dažniausiai atsako: „Aneta, tu jau padedi daug pakuodama produktus kaip moki geriausiai.“ Toks atsakymas mane visada motyvuoja, tobulėti ir pagalvoti kaip galėčiau dar geriau atlikti savo darbą“, – sako pašnekovė.
„Pirmame blyne“ ji dirba pakavimo specialiste – pakuoja ir lanksto dėžutes. Čia turi savo darbo vietą, priemones, kurių tvarką prižiūri savarankiškai. Dirba su visais produktais, kurie yra gaminami čia.
„Pirmiausia pradėjau pakuoti olandiškus vaflius ir man tai puikiai sekėsi. Vėliau išmokau lankstyti šokoladinių triufelių dėžutes, kas, pripažinsiu, tikrai nėra lengva ir užima daug laiko. Sulanksčiusi triufelių dėžutes, sudedu pagamintus triufelius, užklijuoju lipduką, užrišu kaspinėlį ir atiduodu pristatymui“, – apie savo darbą tiksliai pasakoja Aneta.
Tik prieš mėnesį „Pirmas blynas“ išleido naują produktą – „Dėžutę su istorija“. Anetai bene labiausiai patinka lankstyti ir pakuoti būtent šį produktą. „Dėžutė tokia didelė ir joje telpa tiek daug dalykų. Ji man asmeniškai yra labai ypatinga, nes visos prekės yra pagamintos įvairių dienos centrų ir mano kolegų. Todėl jas pakuoju su didele meile ir dideliu džiaugsmu. Tad jeigu kada sugalvosite užsisakyti „Dėžutę su istorija“, žinokite, kad pakuodama galvoju apie kiekvieną klientą ir noriu, kad jus šis produktas pasiektų su meile“, – šypsosi Aneta.
Institucinės globos pertvarkos ir “Pirmo blyno” inf.
Nuotrauka – “Pirmo blyno” archyvo